No Ad
No Ad

This New Coffee Shop Was Inserted In An Older Apartment Building In China

24-Sep-2017


Contemporist

Architecture firm FANAF, have designed the Pause Cafe that’s nestled within a 1980s apartment building in Nanjing, China.

 The cafe is located in an area near Nanjing University, making the neighborhood popular both local and international students studying.

 Photography by Jin Weijian

After climbing some stairs up to the cafe, there’s a covered wood porch, while the cafe is defined by a black entrance.

Photography by Jin Weijian

The black and bamboo theme has been carried throughout the interior of the cafe, with a thick wood countertop and wood floors / seating. Matte black cabinets and shelving compliment the black chalkboard wall on the other side of the bar.

Photography by Jin Weijian 

Hanging above the service bar is an artistic lighting feature made from bamboo that has the ends lit up.

Photography by Jin Weijian

Around the corner from the bar area is a casual sitting room with a built-in bench running along the wall and small tables with stools.

Photography by Jin Weijian 

Folding black-framed glass doors open up to a small outdoor area with a built-in bench that backs on to the porch at the front of the cafe.


Contemporist
Share this article Twitter Facebook Email

Comments

Post a Comment

Name (optional):
Email Address (optional):
Captcha Image
Your Comment: